Lääkäri ja Apteekit

YHTEYSTIEDOT SAIRAUSTAPAUKSISSA

Hätänumero
EU-maiden yhteinen hätänumero: 112

Vakuutusyhtiöiden suosittelemilla Tjäreborgin yhteistyöklinikoilla on skandinaavisia kieliä sekä englantia puhuvaa henkilökuntaa. Klinikat ovat yhteistyössä useimpien Pohjoismaisten vakuutusyhtiöiden kanssa. Lääkäriä varten ota mukaan passisi, matka-asiakirjasi sekä vakuutustietosi. Huomioithan, että Teneriffalla on useita eritasoisia klinikoita ja lääkäreitä, myös sellaisia, joita vakuutusyhtiöt tai Tjäreborg eivät voi suositella. Vakuutusyhtiöt eivät välttämättä korvaa tällaisten klinikoiden lääkäri- ja hoitokuluja, emmekä me matkanjärjestäjänä valitettavasti pysty auttamaan mahdollisten korvausten saamisessa. Suosittelemmekin, että käännyt jonkun alla mainitun klinikan puoleen. 

Apteekki
Apteekki on espanjaksi farmacia ja sen tunnus on vihreä risti. Apteekit ovat yleensä arkisin avoinna klo 9.00-13.00 ja 16.00-19.00, lauantaisin klo 09.00-13.00. Muina aikoina on päivystysvuorossa aina yksi apteekki, jonka osoite on merkitty muiden apteekkien oviin.

Lääkkeet 
Monissa maissa apteekista voi ostaa ilman reseptiä lääkkeitä, joita ei ole hyväksytty Suomessa. Kannattaa aina neuvotella lääkärin kanssa ennen lääkkeen ostoa. Mikäli et tarkkaan tiedä kuinka, milloin ja mihin tarkoitukseen lääkettä käytetään – älä käytä niitä! Mikäli ihosi kutisee, punoittaa tai sinulla on hengitystieoireita, jotka saattavat johtua lääkityksestäsi – ota yhteys lääkäriin.

Kaikki ne klinikat, joiden kanssa olemme yhteistyössä, ovat yksityisiä, eivätkä ne aina kuulu yleisen sairausvakuutuksen piiriin. Siksi ennen matkalle lähtöä sinun tulee tarkistaa oman vakuutusturvasi kattavuus sellaisissa tilanteissa, jos tarvitset kääntyä lääkärin puoleen tai joudut sairaalaan lomasi aikana. Jos sinulla ei ole matkavakuutusta, ilmoita siitä oppaillemme siinä vaiheessa, kun otat heihin yhteyttä ja ilmoitat tarvitsevasi lääkärin apua. 

Playa de las Americas & Los Cristianos

Teemme yhteistyötä Hospiten sairaalan sekä Villar e Ibarra -lääkäriaseman kanssa, joka  sijaitsee El Camison alueella Playa de las Américasissa. Lääkäriasemalla sekä sairaalassa on myös suomenkielisiä ja muita pohjoismaisia kieliä sekä englantia puhuvaa henkilökuntaa ja vastaanotto päivystää ympäri vuorokauden. Lääkäri tulee myös hotellille tarvittaessa

Villar e Ibarra
Yksityinen lääkäriasema
Osoite: Residencial El Camisón Local Nº 32, 38660 Arona
P. +34 922 777 870

Hospiten Sur
Yksityissairaala
Osoite: Calle Siete Islas 8, 38660 Arona
P. +34 922 750 032

Puerto de la Cruz

Hospiten Bellevue
Lääkäri voi useimmiten tulla myös hotellille, jos et itse pääse menemään vastaanotolle. 
Osoite: Calle Alemania 6, Urb. San Fernando
P. +34 922 389 700 tai +34 900 200 145

Santa Cruz

Hospiten Rambla
Sairaala.
Osoite: Rambla de Santa Cruz 115, 38001 Santa Cruz de Tenerife
P. +34 922 291 600

La Gomera

Jardin Tecina on yhteistyössä Centro de Salut -klinikan kanssa, joka sijaitsee aivan hotellin vieressä. Lääkäri voi tarvittaessa tulla käymään myös hotellissa. Klinikan henkilökunta puhuu pelkästään espanjaa, mutta hotellin henkilökunta avustaa tarvittaessa ja tulkkaa espanjasta englanniksi. Klinikka on avoinna ma–pe klo 08.00–15.00. 
P. +34 822 171 196

Aukioloaikojen ulkopuolella tai äkillisessä hätätilanteessa voit myös soittaa San Sebastianin sairaalaan. P. +34 922 140 200.