Kohde on nyt suljettu kauden päätyttyä. Juuri ennen seuraavan kauden alkua päivitämme sivuillemme uudet tiedot retkistä, tapaamisajoista jne.

Lääkäri ja Apteekit

YHTEYSTIEDOT SAIRAUSTAPAUKSISSA

Hätänumero
EU-maiden yhteinen hätänumero: 112

Vakuutusyhtiöiden suosittelemilla Tjäreborgin yhteistyöklinikoilla on skandinaavisia kieliä sekä englantia puhuvaa henkilökuntaa. Klinikat ovat yhteistyössä useimpien Pohjoismaisten vakuutusyhtiöiden kanssa. Lääkäriä varten ota mukaan passisi, matka-asiakirjasi sekä vakuutustietosi. Huomioithan, että Teneriffalla on useita eritasoisia klinikoita ja lääkäreitä, myös sellaisia, joita vakuutusyhtiöt tai Tjäreborg eivät voi suositella. Vakuutusyhtiöt eivät välttämättä korvaa tällaisten klinikoiden lääkäri- ja hoitokuluja, emmekä me matkanjärjestäjänä valitettavasti pysty auttamaan mahdollisten korvausten saamisessa. Suosittelemmekin, että käännyt jonkun alla mainitun klinikan puoleen. 

Apteekki
Apteekki on espanjaksi farmacia ja sen tunnus on vihreä risti. Apteekit ovat yleensä arkisin avoinna klo 9.00-13.00 ja 16.00-19.00, lauantaisin klo 09.00-13.00. Muina aikoina on päivystysvuorossa aina yksi apteekki, jonka osoite on merkitty muiden apteekkien oviin.

Lääkkeet 
Monissa maissa apteekista voi ostaa ilman reseptiä lääkkeitä, joita ei ole hyväksytty Suomessa. Kannattaa aina neuvotella lääkärin kanssa ennen lääkkeen ostoa. Mikäli et tarkkaan tiedä kuinka, milloin ja mihin tarkoitukseen lääkettä käytetään – älä käytä niitä! Mikäli ihosi kutisee, punoittaa tai sinulla on hengitystieoireita, jotka saattavat johtua lääkityksestäsi – ota yhteys lääkäriin.

Kaikki ne klinikat, joiden kanssa olemme yhteistyössä, ovat yksityisiä, eivätkä ne aina kuulu yleisen sairausvakuutuksen piiriin. Siksi ennen matkalle lähtöä sinun tulee tarkistaa oman vakuutusturvasi kattavuus sellaisissa tilanteissa, jos tarvitset kääntyä lääkärin puoleen tai joudut sairaalaan lomasi aikana. Jos sinulla ei ole matkavakuutusta, ilmoita siitä oppaillemme siinä vaiheessa, kun otat heihin yhteyttä ja ilmoitat tarvitsevasi lääkärin apua. 

Hieronta ja fysioterapia 
Suomalainen fysioterapeutti Hannu Parkkinen on toiminut Teneriffalla hierojana jo yli 20 vuotta. Klinikalla on tarjolla hierontaa ja erilaisia fysioterapiahoitoja. Klinikka sijaitsee Oro Blanco-hotellin yhteydessä, Playa de las Americaksessa. Ajanvaraukset numerosta +34 922 793 225 tai +34 609 900 721.